Tittidii! Mentiin kokeeseen huonoin odotuksin mutta suurin toivein. Ei mitenkään parasta Ruuta mutta ihan sama, lopputulos oli kuitenkin ensimmäinen koulutustunnus! Kokeessa oli 16 koiraa joten paikalla oli kaksi tuomaria, Hurstin Seppo ja  Laineen Ari. Me oltiin suoritusnumerolla yksi joten kovin kauaa ei tarttenu omaa vuoroa odotella. Heti vaan tositoimiin. Hyvä tuuri kävi, suoritusparina meidän hakuryhmästä Heli ja Doora. Me alotettiin tottiksella. Ruu oli vähän vetelä mut kummiski ihan ok oli seuraaminen taluttimessa. Toisen täyskäännöksen jälkeen annoin ihan vahingossa pakotteen sillä Ruun katsekontakti tipahti siinä. Tuomari huomauttikin tästä ja sanoi että varmaan vahingossa tuli.

Seuraaminen vapaana oli parempi niin ku aina Ruulla. Molemmista tais kuitenkin tulla hyvä arvosana.

Henkilöryhmät meni hyvin.

Jäävissä Ruu teki minkä tiesinkin, kaks maahanmenoa. Istuminen näin ollen puutteellinen, maahan meno erinomainen tai erittäin hyvä. En muista. Luoksetulo oli erinomainen ja sivulle siirtyminen myös.

Paikallaolosta Ruu nousi kerran seisomaan mut meni sit oma-alotteisesti takas makaamaan. Sit mää vähän mokasin siinä kohtaa ku sain luvan mennä takaisin koiran tykö. Tässä kohtaa unohdin odottaa tuomarin luvan ja otin Ruun maasta samantien perusasentoon ja meninpä vielä kehumaankin sitä.

Yleisarvosana tais olla kuitenkin erittäin hyvä. Paremmin muistavat korjatkoon. Mua ei oikeen kerennyt koe alkaa jännittämään sillä heti jouduttiin ensimmäisenä tositoimiin. Kytkettynä seuraamisen jälkeen tuomari sanoi et "voit kytkeä koiran vapaaksi." Siinä vaiheessa blondilla leikkas kiinni et anteeksi mitä. Sit tuli paniikki et mitä kytkeminen vapaaksi tarkottaa ja mulla alko kädet täriseen ihan hulluna. Sit meinasin alkaa ääneen nauramaan et ei hemmetti, tässä vaiheessa koetta en kyllä tätä nyt enää pilaa! :D Kytkin siis Ruun vapaaksi ja jatkettiin harjoituksia.

Tuomarina meillä siis tuo Laineen Ari tottiksessa ja Hursti sit käveli kaupunki osuuden meidän kans. Kaupunkiosuus oli Hyvinkään juna-asemalla. Mentiin ekaks asematunneliin ja sieltä ylös josta sitten sisälle itse asemalle. Sit heitettiin pikkulenkki jossa kaikki normi-bh-koe-jutut. Seuraava haaste onkin sitten HK1! :)

Alla muutama kuva tottisosuudesta.

1865050.jpg

1865052.jpg

1865054.jpg

1865056.jpg