Arvatkaapa paljon Karjalan perheessä on mennyt joulukuussa poltto-aineeseen rahaa? Avasin tänään Yhteishyvän välissä tulevan sen tieto-iskun missä näkee paljon on S-ryhmän paikkoihin rahaa mennyt kuussa. No, me ollaan vaatimattomat 450 € käytetty poltto-aineeseen joulukuussa! Siis oikeasti, aivan hurja määrä rahaa! Hienoa tämä koira-harrastus, tulee autoon kivasti kilometrejä... Ei sillä, suurin osa kilometreistä taitaa kuitenkin olla Jussin ajamia mitä se on työn takia siellä Vantaalla ajellut. Noo, autot tykkää kun niillä ajetaan.........

Ja toinen mielenkiintoinen tieto keskiviikkoon, huomenna ostetaan tontti Nurmijärveltä! Keväällä aletaan rakentamaan omakoti-taloa! Ihanaa, upiaa, mahtavaa! Kiusasinkin Jussia tässä viikonloppuna kun talon pohjaa piirreltiin et tässähän on loistavat tilat meidän kennel-toiminnalle. Arvatkaapa katseltiinko mua hieman kulmien alta tässä vaiheessa. Kasvattaja oli ajatuksesta innoissaan ja ehdotti kennel-nimeksi Ruun rusoposket! :) Siinä olis komeat nimen alut rottweiler-lapsille... ;)

Mutta asiaan, tänään taas tottista. Alku taas ookailtiin omia, seuraamista ja treenattiin tiukkoja kurveja. Meni tosi kivasti! Vasen oli tosi hyvä, kontakti ei pudonnut vaikka käännyin pelkästään kantapäillä mahdollisimman jyrkästi. Uusi ilmiökin koettiin tänään treeneissä. Kun en yhtä soittoa ottanut liikkeitä niin arvatkaapa mitä Ruu teki, se alko haukkumalla komentamaan mua et akka prkl nyt sitä toimintaa! Tosi weird, ei meän Ruby ole ennen tuommosta tehny! Perusasennossaki se vaan paukutti siinä vieressä et nyt tehään oikeesti jotain! Sit se hiljeni kun lähdettiin liikkeelle. Mitä tuohon nyt sanois tai tekis? Aivan erikoista käytöstä. Oon kyllä livenä nähnyt kun turhauman kautta haetaan koiralle viettiä ja siinä nimenomaan kaivetaan tuommosta reaktiota koiralta. Pitäsköhän tuota vahvistaa vai jättää vahvistamatta? Täytyy kysyä viisaammilta. (Asia varmistettu, oikiaan suuntaan ollaan menossa eli jatkamme turhauman vahvistamista. Jee!)

Sit otettiin isolla porukalla seuraamista ja aina siinä sivussa yksitellen käytiin hallin toisella puolen näyttään toiselle ohjaajalle paikaltaan pysähtymistä. Me jäätiin ensin tähän seuraamis-porukkaan. Mentiin kaikki riviin ja koirat perusasentoon. Sit yksitellen pujoteltiin kaikkien koirien ohi ja takas omalle paikalle istuun. Ruu meni ihan hyvin tässä, Olga-kaverin kohdalla meinas kontrolli vähän pettää mut tosi hyvin meni muuten. Hyvä harjoitus pitkästä aikaa.

Sit tässä välissä mentiin ottaan liikkestä seisomista. Se ei mennyt kovin hyvin sillä ei olla sitä juurikaan otettu. Ruu tekee sen ainoastaan sillon jos seuratan sitä nakilla ja kun pysäytän käden niin se pysähtyy. Ilman nakkia se käy istumaan. Täytyy alkaa treenaan tätä.

Sit takasin toiselle puolen missä oli melkonen hund-karusellen menossa. Oli kaksi ympyrää, pienempi keskellä ja isompi pienemmän ympärillä. Siinä seurautettiin koiria toisia vasten silleen et sisäympyrä pyöri eri suuntaan kun ulkoreuna. Me mentiin kesken mukaan ja liityttiin ulkoreunaan. Hyvin Ruu seurasi tässäkin. Sitten tehtiin kaksi vastakkaista jonoa, toinen jono toiseen päähän hallia ja toinen toiseen. Lähdettiin seurauttamaan koiria silleen et kun jonot saatiin vierekkäin niin seis siihen toisen koiran viereen ja hetken kuluttua taas jonot liikkeelle. Hyvä seurautus-harjoitus tuokin. Ruu toimi hyvin ja se sai selvästi lisäporkua siitä et koko ajan oli jossakin päin muita koiria ihan lähellä. Meidän kontakti ei kärsinyt tämmösistä leikeistä.

Sit ohjaaja nakkas pikku-haasteen. Ohjaaja kävi pudotteleen semmosen nakkijonon maahan. Jokaisen piti seurauttaa koira sitten siitä nakkien päältä ees taas. Meidän Ruu yleensä käyttää kaikki vapaahetket hallin nuohoamiseen. Siis se imuroi kaikki maahan pudonneet nakit naamariin. No lähdettiin käveleen nakkien päälle ja yllätys, yllätys, Ruun kontakti ei kärsinyt ollenkaan vaikka maa oli täynnä makkaraa! Se seuras just niin ku pitääkin, tiiviisti ja hyvällä kontaktilla! Tämä ei olis salettiin onnistunut syksyllä, jee!

Lopuksi vielä paikalla olo. Otettiin tosi pitkä pätkä ja Ruulla petti hermot, se nousi istumaan. Kaveri vieressä vinkkas siitä kun itse olin kylki edellä koiraan enkä huomannut Ruun nousevan. Komensin sen takas maahan ja kävin pari kertaa välistä palkkaamassa sen. Kun liike saatiin päätökseen niin NEU:ta palkaksi ja kotia, hyvät treenit oli!