Do diin, aletaan olla taas raiteillaan sunnuntain raskaasta näyttely-reissusta. Raskaaksi reissun teki huonosti nukuttu yö ja huono ajokeli. Menin ihan aikanaan lauantaina nukkumaan, mutta Ruu sai joskus kahden aikaan yöllä jonkun vartioimis-kohtauksen ja kävi noin vartin välein ulko-ovella haukkumassa! Jussin kanssa sitä vuoronperään komennettiin mutta ei millään meinannut lopettaa. No ei muuta kuin makkarin ovi kiinni ja sillon hiljeni koirakin. Olin kuitenkin jo niin hyvin hereillä sen karjumisen ja sängystä hyppelyn jälkeen et uni ei enää tullut. Puoli neljältä annoin periksi ja nousin sängystä kahden ja puolen tunnin yöunien jälkeen.

Ei muuta kuin autoon ja hakeen Olgaa omistajineen kyytiin. Meidän pikkuneiti sitten päätti näyttää autossa Olgalle alkajaisiksi kaapin paikan. Ei ole koskaan aiemmin sillälailla uskaltautunut kenellekkään ärähtään. Vissiin alkaa aikuisuus oleen ovella... No, siinä rytäkässä sitten tippui auton perältä lisäjarruvalo ja se nyt hienosti roikkuu katosta johtojen varassa ja valaisee peräkontin punaiseksi kun painaa jarrua. No, ei se mitään. Auto kulki vielä eteenpäin ja johtotähti kohti Jyskylää.

Oltiin ihan sopivasti paikan päällä ja ei muuta kuin leiri pystyyn. Kehä oli iso, kaksi pientä kehää yhdistetty yhdeksi isoksi. Kerrankin rotikoilla oli tilaa! Jes! Siinä odoteltiin vuoroa ja samalla seurailtiin tuomarin tapaa tuomita koiria. Meidän vuoro koitti joten ei muuta kuin kehään. Minä sössin Ruun juoksutukset pitämällä kuristuspantaa liian kireällä. Huomasin tämän ja annoin Ruulle löysää jolloinka se alkoi hyppimään ja pomppiin. Ei muuta kuin ote taas tiukalle ja taas koira ravas kakoen ja huonosti. Mun mielestä Ruulla on ihan ok liikkeet ja nyt ne ei vaan päässyt kyllä oikein esille. Täytyy alkaa treenaan Kajaania varten semmosta tipujuoksua.

Tässä kuitenkin Ruun arvostelu:

17 months. Head ok. Slightly overshot. Would prefer better angulations althrough. Front and rear movement not correct. Would prefer better side movement. Good coat and condition.

Ja sama Jussin kääntämänä.

17 kuukautta. Pää ok. Lievä yläpurenta. Voisi olla paremmat kulmaukset kokonaisuudessaan. Etu- ja takaliikkeet eivät ole oikeat. Voisi olla parempi sivuliikkuvuus. Hyvä turkki ja kunto.

NUO H

Tuomari Meg Purnell-Carpenter Iso-Britannia

Hyvin jaksoi Ruu ison näyttelyn hälinän eikä ollut mistään moksiskaan. Iso kiitos Tertulle saapumisesta paikan päälle meitä tsemppaan ja kiitos kun pitelit Ruuta, meinasi jo kädet puutua kun neiti välillä veti minne sattui. Kiitokset myös Johannalle ja Timolle matkaseurasta. Johannalle vielä erityiskiitos esitysavusta Ruun kanssa! :-) (Niin ja Olga sai hienosti AVO EH:n, onnea siitä teille!)