Sunnuntai oli jälleen treeniä täynnä. Ruu oli jostakin syystä TODELLA vaisu. Siis muihin verrattuna se oli ihan reipas mutta Ruun normaaliin käytökseen verraten se oli ihan naftaliinissa. Aloitimme tunnin luoksepäästävyydellä. Ruun kohdalla tehtiin nyt niin että ohjaaja vain käveli muutaman metrin päästä meistä ohi eikä yrittänytkään tulla siihen iholle. Ruulla kun on vaikeuksia pysyä nahoissaan jos joku ihminen tulee lähelle. Kaikki pitäs keretä moikkaan.

Seuraavaksi paikallaolo. Tällä kertaa Ruu ei pysynyt kovin hyvin maassa. Siis muutaman viikon takaiseen pysyi erinomaisesti mutta viime kertaisiin treeneihin nähden huonosti. Se nousi ylös kun käänsin sille selän. Heti kun käännyin niin se meni takas maahan ennen kuin ennätin mitään sanoakaan. Kävin välillä palkkaan ja sen se kesti hyvin.

Sit otettiin kaukokäskyjä. Ruu toimi ihan hyvin kun anto käsimerkin äänen tueksi. Muutamia kertoja meni ilman käsiapujakin. Otin sen sivulle, maahan ja sit ite kävelin muutaman metrin päähän ja käskin istumaan. Palkka, peruutin takas ja käskin maahan. Toimi oikein hyvin. Ruu ei liikkunut eteen päin käskyjä noudattaessa vaan perse pysyi hyvin paikalla.

Otettiin sit omaksi iloksi myös kapulan kans treeniä ja sitä tuli vielä ohjaajan kanskin treenattua. Ruun väsähtänyt meininki näkyi nyt kapulan kans oikein tosissaan. Noudot oli vähän hitaita ja välillä tuntu et se kapula on niin raskas ettei tuommonen pikkunen rottentotti jaksa sitä suussa pitää. Ruu ei myöskään riittävän lähelle sitä palauttanut ja siihen saimme vinkin ottaa taaksepäin askelia jos Ruu jää liian kauas. Toimi ihan hyvin. Ja muutenkin saimme neuvoksi leikkiä kapulan kans ettei kaikki suoritukset vain olisi sitä liikkeen suorituksen omaista hommaa. Leikittiinkin sitten kapulan kans ja otettiin vähän villimpiäkin noutoja. Vaihdoin  kapulan sitten kuitenkin patukkaan ja treenattiin sen kans myös sitä noutoa. Sillä kun saa Ruun syttymään ja sen kans voi riehua, kapulan kans ei. Väsähtänyt-Ruu jaksoi kyllä taistella ja riehua patukan kans ja noutaa sitä.

Nyt pari tuntia treenien jälkeen meillä on täällä edelleen erittäin väsynyt koira. Ruu meni heti sisälle tullessa nukkumaan ja nukkuu edelleen samassa paikassa. Tosi outoa käytöstä Ruulta. Epäilen hieman että kolmannet juoksut voisi tehdä tuloaan. Juoksujen aikaan Ruu on yleensä väsynyt ja hieman masentunut. Tämä päivä voisi ainakin hieman viitatata siihen. Mutta saapa nyt nähdä, toivottavasti ei ala. En halua keskeyttää treenejä juoksujen takia nyt kun ne on alkanut hyvin luistaan. Pitäsköhän leikkauttaa tuo niin saisimme treenata mielin määrin? No, palataan näihin ajatuksiin kunhan koirasta ensin aikuinen kehittyy niin henkisesti kuin fyysisestikin.