Tämän päiväiset treenit alkoi sairaan hyvin! Ensinnäkin koira oli kuin eilen kuollut kiitos juoksujen ja toiseksi siinä vaiheessa kun löin ulko-oven kiinni, tajusin sisällä olevan auton avaimet, koti-avaimet ja puhelin... Great, ei muuta ku naapuriin soittamaan Jussille et soittaapi Sannalle et nyt nää tarttis täällä vähä apua... Sanna tuli tukka hulmuten Vanetella pelastamaan meitä ja päästiin lähtemään treeneihin.

Totta kai tänään oli suojeluporukan treenit Petikossa. Suojelumiehet ystävällisesti lupasivat että saamme kentän laidalla tottistella samalla ku he tekevät puruja. Juupa juu, ihan niin ku tässä vaiheessa menkkaränkkää luottaisin tuohon niin paljon että se voisi välttää kiusausta ja olla karkaamatta kun toisella puolella kenttää heiluu maalimies hihoineen. Ei siis ruettu kokeilemaan vaan siirryttiin suosiolla toisaalle.

No, vihdoin päästiin itse asiaan. Ruu pitkästä aikaa paikallaoloon. Seuruutin sen kentän laidalle ja toinen oli muka niin pientä ja säälittävää rottweileria. Ei muuta ku pieni tukkapölly ja töihin. Paikallaolo meni hyvin kunnes Sanna vapautti kimeällä äänellä Kiran seuraamisesta. Tässä vaiheessa Ruukin olisi halunnut päästä osalliseksi lihapulla-karuselliin. Karjasin niin kovaa ku jaksoin et maahan ja maahanhan se putosi. Jatkoin Kiran ja Sannan treenien kommentointia ja enää ei Ruulla tehnyt mieli lähteä maasta mihinkään vaikka Sanna miten kiljui Kiralle ja heitteli lihapullia. Kunnes... Neiti päätti et nyt alko paleleen ja nousi istumaan. Enää ei mennytkään karjumalla maahan takaisin joten ei muuta kuin kopoja nokkaan jollon taas oli ihan kivaa olla maassa... Loppuosa paikallaolosta menikin ihan mallikkaasti.

Toisella kierroksella narttuilut jatkui. Ruu vetäytyi taas mahdollisimman pieneksi ja säälittäväksi, passiiviseksi pikku-tytöksi, tällä kertaa ei auttanut. Emäntä oli kerännyt sen verran pyhää vihaa että nämä esitykset ei nyt uponneet. Annoin vähän isompia pakotteita ja kappas, taas alko työnteko maittaa! Saatiin siis ihan onnistuneita juttuja aikaiseksi kun vaan ensin kerrottiin et nyt tämä pelleily ei auta ja töitä on ihan oikeesti tehtävä vaikka mikä olisi. Lopputuloksena koira ihan ilosena heilui kentällä ja leikki purutyynyllä.

Nyt me odottelemma nämä juoksut rauhassa ohi ennen kuin jatkamme harjoituksia.