Koira siis ei ollut väsynyt, emäntä oli. En ollut niin reippaana kuin yleensä treeneissä ja otimmekin tällä kertaa hieman lunkimmin kuitenkaan löysäilemättä treenatessa. Tännä tunnin aiheita oli hyppynouto ja  eteen lähetys. Kumpikin oli meille uusia asioita. Jätimme vielä hypystä kuitenkin sen noudon pois ja keskityimme pelkkään hyppyyn. En uskaltanut vielä lähteä kapulan kanssa kokeileen hyppyä, me kun ollaan vasta viikko sitten hoksattu mitä sen kans oikeasti pitää tehdä. Ohjaajalle kuitenkin näytin edistymistä kapulan kans. Saimme kehuja miten oltiin menty eteenpäin. Enää kapulaa ei yritetä palauttaa mun suuhun vaan Ruu toimii niin kuin pitääkin. Kapula tuodaan siihen eteen. Hypyt meni ihan ok ja treenailimme omin päin vielä lisää tuon kapulan kans. Hyvältä alkaa näyttään.

Toisella puolen hallia oli sitten toisen ohjaajan kans eteen menoa. Vietiin Ruun kans lihapullaa kentän reunaan ja lähetys eteen. Tää oli Ruusta ihan mahtava liike! Juoksemista+lihapullaa=superkivaa. Tämän liikkeen treenaaminen ei ainakaan tässä ruohonjuuri-tasolla tunnu hankalalta tai vastenmieliseltä. Omalla ajalla treenasin seuraamista. Otin ohjelmaan kontaktin säilymisen. Käsky seuraa, jos Ruulta tippui kontakti niin homma seis. Muutaman kerran sit rankaisin kontaktin kadottamisesta nyppäämällä remmistä ja sen vaikutus oli ihan ihmeellinen. En oo kertaakaan aiemmin sitä treeneissä tehnyt ja Ruun pää nousi välittömästi ja kontakti piti vaikka seurautin pidempääkin kaaviota. Palkka tuli nyt näissä treeneissä pääasiassa suusta. Huomasin sen heti hyväksi, huomattavasti vähemmälle jäi käsien kyttäys. Jos mulle ikinä enää Jussi toista rottista suo niin sitä palkataan alusta asti suusta. Muistuttakaa mua tässä jos meinaa unohtua. ;-)

Lopuksi otimme vielä paikallaolon koko porukalla. Aivan mahtavaa, meillä on tämä liike kunnossa. Sain käydä välillä Ruuta palkkaamassa ilman että sillä oli aikomustakaan pompata pystyyn. Upiaa, mahtavaa!