Tuntuu muuten mahottoman kylmälle yhtäkkiä tuommonen pikku-pakkanen! Hrr!

Pakkasten ei annettu treenejä haitata joten ei muuta kuin hallille. Tällä kertaa ohjaajat sanoi tunnin aluksi kaikille yhteiseksi ohjeeksi leikkiä ja opetella jotain hieman vapaampaa välillä ettei kaikilla ole lopuksi ihan puutuneet koirat. Me ollaan otettu tästä opiksi ja se on tuonut minusta erinomaisia tuloksia. Oon jotenkin saanut noilla hölmöillä, mun ja Ruun välisillä leikeillä tottikseen taas sen hauskuuden takaisin. Välillä leikkiä ja sitten tottista ja hupsheijakkaa, leikkimisestä jäänyt positiivinen fiilis on vielä molemmilla päällä niin kaikki liikkeetkin hoituu kuin tanssi!

Ensimmäiselle ohjaajalle piti näyttää liikkeestä istumista. Liikkeenomaisesti me ei olla tätä treenattu sillä oon hinkannut sitä liikkeestä maahan menoa niin kovasti. Otettiin sitten tämä silleen kuvioon et taas pakittelin ja käsky istu ja palkka. Sit sama homma ja minä jatkoin matkaa kun Ruu kävi istuun. Otin sitten vielä omaan harjotteluun mukaan maahanmenon, eli jompikumpi käsky tuli joko istumaan tai maahan. Hyvin meni, Ruu selvästi tietää mitä ne meinaa. Otin sit omalla ajalla liikkeestä maahan menoa ja leikkien jälkeen se sujui todella hyvin. Kokeilin myös tuota liikkeestä istumista liikkeenomaisesti. Siinä Ruu vähän hapuili et sanoinko ihan totta et istu enkä maahan. Suju siis tuokin minusta hyvin ottaen huomioon et nyt ensimmäistä kertaa tuota kokeilin tuolleen.

Toiselle ohjaajalle näytimme seuraamista. Ruulle ei jälleen moitteen sanaa eikä korjattavaa. Ruu seuraa erittäin tiivisti ja hyvällä kontaktilla. Vasemmalle kääntymisestä sai ohjaaja sapiskaa. Ruu seuraa niin tiivistä niin minä oon kääntynyt vasemmalle liian loivasti, vähän silleen kaartaen ku oon varonu etten astu tassuille. Muutaman kerran sit otin käännöksiä silleen et keskityin vaan kääntyyn terävästi ja se oli kuulemma hienon näköistä. Ruu käyttää koko kroppaa niin hyvin seuratessa ja kun minä uskalsin terävästi vasemmalle kääntyä niin Ruukin kääntyi oikein terävästi mukana. Ruu käntyi silleen hienosti "hyppäämällä". Ai että mää tykkään tuosta elukasta! Että kiitos vaan Terttu ja Jaana! ;)

Lopuksi otettiin vielä hömppäleikkiä ja halusin treenit lopettaa johonkin oikeaan asiaan niin otimme paikallaoloa. Muutkin ryhmäläiset tuli sitten siihen ja otettiin porukalla semmonen oma treeni siihen, koirat oli ympyrässä silleen et ne näki kaikki toisensa ja ohjaajat pyörittiin siinä keskellä ja millon missäkin. Siinä jokainen kävi palkkaan oman tahdin mukaan ja lähti pois niin halutessaan ja osa tuli mukaan sitä tahtia kun halusi. Tosi hyvä paikallaolo kun tilanne oli jotenkin niin sekava koiran näkökulmasta, maata nyt ympyrällä nokakkain toisten koirien kans ku ohjaajat haahuili ristiin rastiin miten sattu! Kaikkien koirat kesti hyvin tuon treenin ja ei muuta kuin iso-palkka ja kotia kohti.