Voi jysäys! Oonkohan mää pilannut tuon koiran?? Se oli taas treeneissä tosi rauhallinen. Se teki mitä pyydettiin muttei enempää. Se teki kaiken mekaanisesti ilman tietoakaan mistään vietistä. Nyt tarvittais ehdottomasti apua joltakin joka taitaa viettien avulla koulutuksen! Tunnin aiheina oli hyppynouto ja A-este+nouto.

Hyppyyn ei otettu vieläkään noutoa vaan hiottiin vielä pelkästään hyppyä kouluttajan kans. Kouluttaja oli makupalan kans toisella puolella, hyppy ja palkka. Sen jälkeen minä kutsuin koiraa uudestaan hypylle ja palkka. Tehtiin tämmöstä pallottelua. Laitettiin ensimmäistä kertaa este korkeeksi ja johan parani muuten koiralla suoritus! Ruu on aiemmin saanut hyppiä vaan ihan semmosia pikkuesteitä, tai no ei ne ees mitään esteitä ollu vaan askelluksia. Neiti tykkäs ihan tosissaan kun pääsi oikeasti hyppään! Ei se este kuitenkaan vielä metriä ollut mutta kuulemma jo ensi kerralla voisi olla. Sen verta hyvin Ruu hyppi. Taidamme ilmottautua agilityyn. ;-)

Sitten A. Ruulle ihan uus juttu mutta hyvin meni. Ekana se vähän ihmetteli et miks se makupala pitää tuolta hakea mut nopeesti hokas taas mikä on homman juju. Tehtiin toisen kouluttajan kans hommaa silleen lopulta et se oli esteen toisella puolen ja minä annoin käskyn kiipee ja Ruu sai sieltä sitten palkan. Sen perään minä huusin heti et kiipee ja Ruu tuli taas mun luo A-esteen yli. Ruu tykkäs aasta kovin ja innolla seuraili muiden suorituksia ja välillä yritti sinne karata kun toiset nouti omia leluja esteen yli. Ens kerralla Ruukin saa tuoda lelua esteen takaa, sen verta hyvin neiti kiipeili ekalla kerralla!

Otin omalla ajalla Ruulle jälleen seuraamista, noutoa ja yleensäkin sitä kapulan pitoa ja loppuasentoa. Voi surkeus, Ruu toimi ja teki kyllä mitä pyydettiin mut ihan niin ku oisin ollu sata vuotiasta koiraa ohjaamassa joka on niin urautunut tottikseen et tekee kaiken mitä pyydetään sen kummemmin aiheesta syttymättä. Onkohan sille oikeesti tulossa nyt se menkkaränkkä vai mikähän sillä on?

Lopuksi otettiin vielä porukalla paikalla olo. Jätettiin koirat tosi pienillä, muutaman metrin väleillä toisistaan. Ruu pysy maassa todella hyvin! Sain käydä välillä palkkaamassa, sain olla sen edessä selin, kylki edellä ja kohti. Sain olla lähellä, kaukana ja siinä puolivälissä. Ei mitään reaktiota, Ruu vain katseli mua ja pysy maassa! Jee! Oli vielä pitkä paikallaolo, yli neljä minuuttia!

Muutenkin ollaan tänään reippailtu. Lähdettiin aamulenkillä käveleen mummun luo ja sinne on kyllä ihan kiitettävästi matkaa meiltä. Pakkasta oli semmonen -8 joten käveltiin tosi reippaasti ettei Ruulle tulisi kylmä, sillä kun ei ole mahassa karvoja... Oltiin päivä sitten mummun tykönä ja iltapäivällä ukki nakkas meidät kotiin. Aktiivinen päivä siis ollut koirilla!