Tehtiin aamulla koirien kans reipas, yli tunnin lenkki metsässä. Jännä miten se on koirista kiva juosta vapaana.

Illalla sitten taas oli tottiksien aika. Meidän porukka alotti maahan menoilla kun toinen puoli treenas ruutua. Ruu toimi hyvin. En tehnyt liikaa toistoja niin homma pysyi mielekkäänä ja reippaana. Tehtiin välillä maahan menoa ihan silleen ruohonjuuri-tasolla eli minä pakitin ja Ruulle käsky maahan ja sitten taas välillä liikkeenomaisesti. Välissä taas hieman kaukokäskyjä ja seuraamista ja tietenkin tassun antoa! :D Näin näiden meidän treenien näköjään täytyy mennä. Kerran, kaks jotain ja sitten seuraava liike. Sit voi taas palata siihen mitä äsken tehtiin ja taas muuta. Huomasin ite et oon ihan turhaa hinkannut yhtä ja samaa liian kauan. Ei oo kumma jos välillä on ollut semmonen kuollut koira mukana. Nyt en antanut tulla yhtään herpaantumista vaan otin heti toisen liikkeen niin se into ei kuollut missään vaiheessa. Hyvä näin! Ohjaajalle näytettiin kokeenomaisesti liikkeestä maahan meno. Hän käskytti ja me toimittiin niin kuin kisassa tulee toimia. Tässä Ruu teki semmosen pienen virheen et sen  kyynärpäät ei ihan koskenut maahan kuin vasta siinä vaiheessa kun lähdin kävelemään sen tykö. Muuten nappi suoritus alusta loppuun, jes!

Sitten otettiin luoksepäästävyys. Edelleenkään ohjaaja ei meitä tullut ihan iholta asti tarkastamaan vaan ohjaaja sai kävellä muutaman metrin päästä meidän ohi. Ruu on jo oppinut tähän hienosti, enää sillä ei kontakti putoa. Voisi ehkä pikkuhiljaa alkaa ottamaan tätäkin ihan silleen aikuisten oikeesti et ohjaaja kävis vaikka vieressä tekemättä mitään, sit pikkuhiljaa pieni hipaisu ja lopulta vaikka legojen katsominen.

Paikallaolo otettiin tällä kertaa hieman toisin totutusta. Tehtiin semmonen harjoitus että jätettiin koirat maahan, käytiin kävelemässä mutka ja koiran luo palkkaamaan. Kolmesti tehtiin mutka ja suoritus ohi. Ihan hyvä harjoitus ainakin meille. Eihän sen paikallaolon tarvi joka kerta samanlainen olla ettei koira turru siihen. Minä mutkittelin ja tein kaikki typeriä muuveja häiritäkseni Ruuta. Sillä ei pinna katkennut ja neiti vaan makasi maassa valppaan näköisenä, ihan niin ku mun typerä käytös kuuluisi asiaan.

Sit ohjaajan suorittaman "tarkastuksen" kautta hallin toiselle puolelle treenaan ruutua. Ruutu on meille tuttu siten et oltaisko kolme tai neljä kertaa sitä treenattu. En kyllä tiedä miksi se on ollut niin vähällä, ehkä siksi etten omista sopivia törppöjä treeniä varten. Täytyykin niihin investoida joku kerta. Vietiin Ruun kans ruutuun makkaraa ja palattiin pois. Perusasentoon ja käsky ruutuun. Ruuhan meni reippaasti kun tiesi siellä nakin odottovan. Vaikeutettiin hommaa asteen verran, yhdessä vietiin taas nakki ja lähetys ruutuun. Nakin syötyä Ruu kääntyi katsomaan minua ja siinä vaiheessa karjasin käskyn SEIS ja nakkasin ruudun yli patukan Ruulle. Tämä toistettiin pari kertaa ja todettiin et vaihdetaan patukan tilalle nakki. Mun piti houkutella Ruuta hakemaan patukka, sen haettu se kyllä taisteli siitä mielellään mut kuitenkin treenin idea meni houkuttelulla hukkaan. Nakki oli huono veto heittää sillä sitä Ruu ei nähnyt ja se piti käydä sille näyttämässä. Sitten hoksasin NEU-purkin! Käsky ruutuun, SEIS ja NEU-rasia lensi hallin perälle. No niin, saatiin Ruun punttiin vipinää! Näin me treenaamme tätä ensi kerralla! :)

NEU toimiii hyvänä lisäpalkkana treeneissä, ainakin minusta on hyvä palkata Ruuta eri tavoin. Ollaan yhdessä viety rasia jonnekin, sit treeniä ja vapautus rasialle. Välillä taas ollaan tehty semmosta et ollaan viety rasia jonnekin, treenailtu ja palkka onkin tullut minulta kunnes ekstra-hyvän suorituksen päälle vapautus rasialle. Muutenkin ruokana NEU on koirille sopinut ja aion ehdottomasti hankkia sitä myöhemmin toisenkin satsin. Nyt vaan pienennämme Ruun aamu-nappula määrää, on nimittäin neiti päässyt pikkusen pulskistuun tässä ruoka-valion päivityksessä. Lassen kiloja ruokinnan muutos ei ole muuttanut eli Lasse saa eväät entiseen malliin.