Ihanaa, kun ei ole vielä alkanut kauppojen sunnuntai aukiolo-ajat! Saa treenata koiran kanssa.

Tänään pidettiin ilmaisu-treenit koirille aamusta. Osallistujia ei ollut kuin minä ja Jenni, joten oikein muutakaan vaihtoehtoa ei ollut. Mutta ei se mitään, kolme koiraa vuorollansa pantiin haukkumaan! Ruu paukutti aika hyvin. Olin ihan tyytyväinen siihen. Vaihdettiin nyt pikkuisen taas palkkaustapaa ja hyvin toimi. Ollaan nyt muutamalla kerralla haukutettu Ruuta silleen et kun se on haukkunut kunnolla, se on saanut ison palkan ja homma ohi. Nyt haukutettiin silleen et hyvä haukku pätkä, välitön palkka ja taas uudelleen haukkua. Tämä ainakin tässä treenin vaiheessa näyttäisi toimivan paremmin.

Sitten olikin Lassen vuoro. Lasse on niin tappavan hyvä tuossa haukkumisessa! Voi vitsi, kun sais Lasselta tuon taidon siirrettyä Ruulle. Lasse 9-vee ei enää tarvitse kisakentillä tuommosta haukkua. Sillä on semmonen tasanen rytmi siinä haukussa niin kauan et vaan irtoo lihapullia! Ja se on niin hauskan näkönen semmonen tiitterä pakkaus kun se menee maalimiehen tykö. Sille ei voi ku nauraa!

Treenien jälkeen käytiin vielä koirien kans riehulenkki. Rulla ja Ruu sai mitellä toisiaan vastaan ja Lasse hoidella yksin rauhassa vanhojen herrojen juttuja. Ihanaa, kun Ruulla oli sopiva kaveri riehumiseen. Kummasti aina tekee hyvää tuommonen höyryjen päästely nuorelle koiralle.

Kotona sitten pesin vielä molemmat koirat ja leikkelin Ruun varpaan kynnet. Nyt koirat makaa reporankoina lattialla. Ruu saakin nyt kerätä voimia illan toko-treeneihin mistä lisää niiden jälkeen.

Do diin, nyt on tottis-treenit takana. Aluksi aloitimme paikallaan ololla. Ruun osalta tällä kertaa paikalla olo meni hyvin. Se pysyi maassa vaikka vierustoveri ei malttanutkaan olla koko aikaa maassa. Ainoa ongelma meillä tässä liikkeessä on se, että kun lähden takaisin koiran luo niin se pomppaa istumaan. Eli periaatteessa paikalla oloa ei meidän kannattaisi treenata ennen kuin tuo maassa pysyminen on varmaa. Keskitymme siis tähän tämän viikon kotona.

Luoksepäästävyydessä ei ongelmaa kun mulla oli nyrkin silmässä koko ajan lihapullaa. Tästä pitäisi pian päästä eroon ja saada koira oikeasti pysymään aloillaan siinä kun joku tulee meitä kätteleen.

Luoksetulo oli kutakuinkin ok. Ruu tulee iloisesti ja reippaasti käskystä luokse, nyt vaan täytyy alkaa kotona hiomaan luoksetulon loppuasentoa kondikseen niin saadaan liike valmiiksi. Treenattiin myöskin paikalla oloa tässä samalla siten et minä sanoin käskyn istu, poistuin paikalta ja takaisin koiran tykö. Tätä täytyy kans alkaa hinkkaan kotona. Ruulla on vaikeaa olla paikallaan kun minä tulen takaisin sen viereen.

Harjoiteltiin myöskin liikkestä maahan menoa jossa sama ongelma. Ruu nousee istumaan siinä vaiheessa kun minä tulen koiran luokse. Täytyy ottaa tässäkin liikkessä takapakkia ja palata juurille. Täytyy muutaman kerran muistutella koiraa siitä miten tämä liike tehtiinkään. Toimi kentällä ihan hyvin kun siirryttiin takas siihen miten ollaan asiaa opiskeltu. Minä liikun selkä edellä ja koira seuraa siinä edessä, käsky maahan ja välittömästi lihapullaa naamariin. Jos koira ei mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan, niin jatkoin vaan askelia taakse päin eli en toistanut käskyjä. Jos ei tapahtunut, niin ei muuta kuin uudestaan. Aika nopeesti alko koira painuun maahan!

Lopuksi oli vielä hyppyjä. Ne sujuu hyvin. Ainoo vaan et kaipaa tässäkin rutkasti treeniä et saadaan liike varmaksi. Tätä se kesän laiskottelu tottiksesta tietää, takapakkia ihan siihen lähtöruutuun ja lehmänhermoja ohjaajalle et saadaan liikkeet taas kuntoon. Jos ensi kesänä alkaa näyttään samalta, et meinaa tottis-treenit jäämään väliin niin potkikaa mua päähän ja muistuttakaa miten tuskaa tämä syksy on ollut tottistreenien osalta! Kiitos!