Juhlakalu ei säästynyt treenaamiselta edes syntymäpäivänään, jotainhan sitä pienen koiran pitää ruokansa eteen tehdä. Lupasin Ruulle et se saa tänään kaiken anteeksi kun sillä on synttärit.

Ekaksi otettiin liikkeestä istumista. Ei montaa toistoa, lopetettiin onnistuneeseen suoritukseen. Sit luoksetuloa. Tällä kertaa Jani oli ankkurina Ruulle. Ruulla oli siis jälkivaljaat päällä ja se oli liinassa. Jätin Ruun istumaan, annoin käskyn eteen ja Jani anto Ruun tulla. Puoli metriä ennen minua sitten liina kiinni eikä Ruu päässyt törmäämään. Näin muutaman kerran ja sit heti piti kokeilla mitä tapahtuu jos ei jarrutetakkaan. No pahkihan se taas juoksi mut ei semmosella apinanraivolla millä se aiemmin on kohti juossut. Uudestaan vaan liinan kans ja lopetettiin hyvää suoritukseen. Kun tää törmäily saadaan pois niin alan sit hinkkaan loppuasentoa tarkemmin. Ruu on välillä suora mut melko usein vinona siinä edessä. Mut ennen ku voin siihen puuttua niin hinkataan tämä törmäily pois.

Ruu huilas autossa hetken ja otin sen jälkeen minipaikalla-olon. Jätin koiran maahan ja jäin selin siihen. Toiset näytti peukaloa merkiksi mulle et Ruu pysyy hyvin maassa. Oli muuten melko piinaavaa katsoa siinä toisen treeniä kun tiesi et oma makaa selän takana eikä sitä voi kattoa. Tätä täytyy alkaa ottaan enemmänkin, tää on ehkä ohjaajalle tarpeellisempaa treeniä entä koiralle.

Huilihetken jälkeen oli taas Ruu vuoro. Sidottiin Ruu tolppaan ja haukutettiin sitä silleen et maalimies oli metrin päässä Ruusta. Sillä ei ollut mitään saumaa päästä siihen iholle ja se haukku itseasiassa paremmin ku koskaan! Tuo metrin välimatka sai Ruun menemään maahan ja haukkumaan sieltä tasaista haukkua ilman mitään räkimisiä. Haukku ei keskeytynyt vaikka tulin siihen viereen pyöriin. Sovittiin et otetaan samaa huomenna metässäki. Laitetaan liinoja keskilinjalle puihin valmiiksi ja sit vaan siirretään aina koiraa liinalta liinalle. Päätettiin opettaa Ruulle käsimerkki jonka se tietäis et pitää olla kauempana. Tää merkki näytettäis siinä vaiheessa ku Ruu tulee maalimiehen luo metsässä. Tää läheisyys-ongelmahan on vaan tuttujen maalimiesten kans, vieraat maalimiehet se haukkuu korrektisti kauempana joten en usko et tuosta käsimerkistä tulee ongelmia kisoja ajatellen. Mut ei käytetä sitä jos/kun sitä ei enää tarvita.