Täällä sitä ollaan pahvilaatikkojen keskellä. Minä pakkaan astioita ja vaatteita ja Jussi tekee remonttia loppuun että päästään myymään asuntoa. Eikö se vähän niin mee et suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja remontit tehdään loppuun juuri ennen myyntiä? :D Tosi mukava laitella kaappeihin uusia ovia paikalle ja muuttaa puolentoista viikon päästä...

Tänään oli aivan mahti-sää ja käytiin yli tunnin lenkki koirien kans lenkillä. Otin papparaisenkin mukaan ja päätin et vien sen autoon jos alkaa oireileen. Tänään oli hyvä päivä eikä Lasse kinkkaillu. Nyt sitten ilta vaan lepoa ja loikoilua ettei jalka rasitu.

Illalla sitten lähdettiin Ruun kans tienaamaan ilta-palaa hallille treeneihin.

Alkuun otettiin luoksepäästävyys ja paikallaolo. Kaikki kolme ohjaaja kävi seisomassa Ruun vieressä ja hienosti tytöllä kesti pää vaikka mieli olisi tehnyt seota ohjaajan seisoessa vierellä. Millonhan saadaan tämä niin pitkälle et vois hampaatkin tässä katsoa?? Sit koirat maahan ja minuutin paikallaolo. En tajua tuota koiraa mistä se on keksinyt sen loppupiruetin nyt yhtäkkiä tähän. Ruu on maassa mutta kun tulen sen viereen niin se pyörähtää maassa 90 astetta ja on täysin poikittain siinä. Voi räkä, muuten hyvä liike menee plörinäksi tuommosen takia. Otettiin vielä omalla ajalla sitä loppuasento-treeniä, jospa se tästä pikkuhiljaa...

Sit otettiin kontakti harjoitus. Tehtiin parin metrin välein kaksi riviä. Seisottiin silleen vastakkain et jokaisella oli pari vastassa ja koirakot vieressä. Etäisyyttä vastapäisillä pareilla noin kolme metriä. Sit vuorotellen käveltiin rivien välistä ja koiralla piti olla koko ajan kontakti ohjaajaan. Ruulla meni hyvin, se kun ei ota häiriötä toisista koirista.

Sit pareittain seisottiin ja katsottiin eteenpäin ja parin piti aina sanoa kun koira ottaa kontaktia ja tällön tuli koira palkata. Ruu seisoi perusasennossa tuijottaen mua herkeämättä silmiin ja sainkin yhtenään syytää sille nakkia.

Sit hajaannuttiin kolmeen pienryhmään ja lähdettiin harjoittelemaan noutoa. Kun ohjaaja teki hommia koirakon kans niin siinä sivulla piti itsenäisesti treenata liikkeestä seisomista ja hyppyä. Ruulla alkaa kupletin juoni selkiämään tuossa liikkeestä seisomisessa, se alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Liikkeenomaisesti se ei vielä onnistu mut kuitenkin hyvällä alulla on.

Hyppykin meni ihan mukavasti, nakin perään laitoin Ruun hyppimään. Voisi ens kerralla vaikka ottaa silleen et käsken sen hyppään ja samalla nakkaan sille rasian esteen yli palkaksi.

Meidän vuoro tuli näyttää noutoa. Ruu nouti vähän sinne päin, muutama hyvä ja muutama vähän vähemmän hyvä. Mitä kauemmas nakkasin kapulan niin sitä parempi ja innokkaampi Ruun nouto oli. Sit loppuasentoon ohjaaja kiinnitti huomiota. Mun pitäisi pystyä ottamaan kapula rauhallisesti kahdella kädellä ja Ruun tulisi irroittaa vasta kun annan sille käskyn. Nyt se menee silleen et Ruu tuo kapulan eteen ja minä otan sen nopeasti käteen ja that's it. Täytyy alkaa panostaan tähän loppuasentoon.

Sit lopuksi vielä vapaa-valintainen ongelma liike johon ohjaaja antoi neuvoja. Päätin pyytää meille liikkeenomaista seuraamista eli ohjaaja käskytti meille seuraamiskaavion. Puhti oli Ruulla lopputunnista vähän pois mutta ihan ok, perussuoritus loppuun. Otettiin käännöksiä ja temmon vaihteluja seuraamispätkään, lopetin liikkeen nakkaamalla NEU-purkin selän taakse ja tähän päättyi tämän kerran treenit.