Ruutu oli semmonen suikale, jos sanon et 10*50 metriä niin en varmaan paljon valehtele. Ruulla oli esineet valmiina ja ei muuta ku lähetys. Tarkotus oli yks esine nopeeta nostattaa ku oli melkosen lämmin päivä ja vielä hakuratakin odotti. Nopeeta löytyki eka esine ja minä pakittelin vähän liikaa porukan sekaan niin Ruuhan oli ensin viemässä esinettä Piialle ja loppujen lopuksi se vaan haahuili sen esineen kans ja lopulta jätti sen vaan maahan. Toi sen lopulta ku käskin mut ei siis hyvä. Oli pakko lähettää toista hakeen ja pienen etsimisen jälkeen se löytyikin. Vahingossa  lipsahti mulla tässä vaiheessa kehu ja mitä tekee Ruu, tulee vaan esine suussa mun tykö! Jee! Se ei puottanut sitä ennen aikojaan vaikka kehuinki sitä. Nyt oli riittävän hyvä luovutus ja sesse autoon jäähylle.

Sit hakua. Suvi meni ekaksi ukoksi ja pieni kommunikaatio-katkos tuli meillä. Ekalle oli tarkotus mennä umppariin mut jättää umpparin ovi raolleen sillä näitä ei olla pahemmin treenattu. No, Suvi meni piiloon ja veti ovet säppiin. Ruu juoksee hienosti etukulmaan, paikallistaa hajua ja kun se tajuaa et se tulee semmosesta tiipiistä niin se juoksee sen kolmesti ympäri. Kun vieläkään ketään ei näy mutta haju kertoo siellä jonkun olevan niin mitä tekee meidän neiti tomera, etsii oven ja avaa sen! Löytämisen riemu riitti hermokontrollin pettämiseen ja Ruu vääntäytyi Suvin syliin pussaileen ja kun vielä rasian hokas niin oli alkanut kynsimään. Siis samaa mitä hinkattiin koko syksy et ei näin... Kuitenkin kun Suvi koiraa komensi niin sieltä lopulta tuli ihan terävä kymmenen haukun sarja.

Lähetys toiselle puolen tyhjälle. Ruu selkeesti haistaa jo keskilinjalta millon on kyseessä tyhjä pisto. Sen lähteminen on ihan erilaista entä valmiille ukolle. Nytkin se lähti vähä niinku juosten kustu, ei muuta ku takasi ja uus lähetys. Nyt lähti ihan hyvin ja teki nätin piston. Keskilinjalla olin ottamassa koiraa vastaan niin mitä tekee Ruu, juoksee täysiä muutaman metrin päästä mun ohi toiselle puolen rataa suoraan valmiille maalimiehelle! Alotti vielä hyvän haukunki mut minä remmoin perään ja kävin hakemassa koiran pois Janin tyköä. Vaikka oli hieno löytö ja hyvä ilmasu mutta kun sinne ei oltu koiraa lähetetty niin ei nyt ihan menny nallekarkit tasan... Tällä välin oli Jani siirtynyt keskilinjan mukasesti eteenpäin ja ei muuta ku uus lähetys. Löytö tuli nopsaan ja haukkukin oli hyvää. Oli kuulemma haukkunut siististi eli ei mitään iholle puskemisia eikä kynsimisiä. En mennyt näytölle vaan huusin keskilinjalta Ruun luokse ja se tulikin.

Kolmas ja viiminen ukko oli taas toisella puolen. Lähetys ei paras mahdollinen mutta Ruu oli jo kerennyt nappaamaan hajun Piiasta eikä tullut takaisin vaikka muutaman kerran sitä perään huutelinkin. Myöskin nyt oli ilmasu ollut ok. Nauroinkin tuolla muille et täytyy Kivikselle rekla jättää Ruun korvista, höröllään ne on ku ropelit eli vois luulla niiden olevan hyvin vastaanottavaiset mutta kyllä niissä joku tukos taitaa olla ku se ei niillä kuule minun sulokasta äännähtelyä... Mistähän sais megafoneja halvalla??!